Vijojnë largimet e serbëve në veri, japin dorëheqje edhe kryetarët e komunave

Estimated read time 1 min read

Vijojnë largimet e serbëve nga institucionet në Kosovë. Pas largimit të largimit të Kryetarit të Mitrovicës së Veriut, Milan Radojeviç, dorëheqje këtë mëngjes kanë dhënë edhe kryetarët e Leposaviçit, Zubin Potokut dhe Zveçanit e bashkë me ta edhe këshilltarët komunalë.

Përfaqësuesit politikë të serbëve të Kosovës vendosën të largohet nga institucionet qendrore dhe ato lokale në katër komunat e veriut të Kosovës, përfshirë dorëheqjen e Goran Rakiç nga posti i ministrit.

Këtë vendim lista Srpska e mori pas vendimit të autoriteteve të Kosovës për pezullimin e drejtorit të Policisë së Kosovës për rajonin e veriut, Nenad Gjuriç, pasi refuzoi të zbatojë vendimin e Qeverisë së Kosovës për riregjistrimin e makinave që kanë targa të lëshuara nga Serbia në ato të Republikës së Kosovës.

You May Also Like

More From Author