Sulmohet me armë zjarri stacioni policor kufitar në Kosovë

Estimated read time 2 min read

Është sulmuar me armë posta policore në Jasenovik, në kufirin Kosovë-Serbi.

Policia e Kosovës njofton se zyrtarët policorë të cilët kanë qenë në detyrë në stacionin policor kufitar në Jasenovik, kanë informuar se me datë 02 nëntor 2022 gjatë natës kanë dëgjuar dy të shtëna radhazi, teksa ishin në ushtrim të detyrave të tyre në vendin e quajtur “Jabuke”.

“Zyrtarët policorë të cilët kanë qenë me detyrë në stacionin policor kufitar në Jasenovik, kanë informuar se me datë 02 nëntor 2022 gjatë natës kanë dëgjuar të shtëna armesh (dy të shtëna radhazi), përderisa ishin në realizim të detyrave të tyre në vendin e quajtur Jabuke. Njësia relevante policore ka gjetur një predhë plumbi e cila kishte goditur rrethojën e objektit të stacionit policor për mbikëqyrje kufitare në Jasenovik”, sqaron Policia e Kosovës.

Lidhur me rastin Drejtoria kundër Terrorizmit po kryen hetime mbi dyshimet për kryerjen e veprave terroriste.

“Policia e Kosovës me njësitet policore, do të vazhdojë angazhimet e saja në realizimin e detyrave dhe autorizimeve ligjore, në ruajtjen e rendit dhe sigurisë publike, parandalimin e krimit dhe kontrabandës si dhe shërbimin ndaj vendit dhe të gjithë qytetarëve pa dallime”, thuhet në njoftimin e policisë”, thuhet në njoftim.

Kjo situatë vjen në kohën kur vendimi i qeverisë së Kosovës për targat, kundërshtohet nga pala serbe.

You May Also Like

More From Author