Një problem matematikor që ndau internetin dhe matematikanët

Estimated read time 1 min read

Një problem matematikor në dukje i thjeshtë ka arritur të ndajë njerëzit në internet, por edhe matematikanët.

Problemi është se është e mundur të merren dy rezultate në varësi të rendit në të cilin kryhen operacionet.

Zgjidhja e problemit mund të jetë një ose 16, në varësi të faktit nëse numri para kllapave fillimisht shumëzohet me rezultatin e kllapave ose veprimet e llogaritjes kryhen në mënyrë hierarkike, duke zgjidhur kllapat, pastaj duke pjesëtuar dhe shumëzuar. .

Matematikanët janë gjithashtu të ndarë nëse kllapat kanë një avantazh kur zgjidhin probleme.

You May Also Like

More From Author