Kërkimet më të shpeshta në Google, ironike çfarë kërkojnë shqiptarët

Estimated read time 2 min read

Jeni duke kërkuar në internet dhe ndërkohë nuk ju shkon ndërmend se dikush po ju “përgjon” në atë moment.

Në të gjithë botën, përllogariten kërkimet e zhvilluara në Google dhe shpesh ato lidhen me stereotipet kulturore.

Web-site Ficr.com ka publikuar hartat e botës dhe ajo çfarë njerëzit kërkojnë në Google.

Në Rusi për shembull, njerëzit kanë kërkuar më së shumti të dinë se sa është kostoja e një fluturimi me një avion MIG.

Në Brazil, kërkimet më të shumta janë bërë për prostituta, ndërsa në Korenë e Jugut për koston e operacionit plastik të hundës.

Edhe shqiptarët kanë kërkuar në internet më së shumti për hundën, ndërsa në Zvicër për orët Rolexs, teksa në Monako për jahtet.

Në totalin e 12 muajve të fundit (nga prilli i kaluar deri më tani) fjalët që janë klikuar më shumë janë koronavirus, bet365mx, lux777, koronavirus update (të dhënat më të fundit për koronavirus) dhe “earthquake” apo tërmeti. Siç mund të shihet dy prej fjalëve më të klikuara u përkasin faqeve të basteve sportive online.

Ushqimi mbetet kryesori në shumë vende, e në të tjera mbeten kryesore sendet e luksit.Rezultatet vijnë duke reflektuar diversitetin e kulturave brenda kontinentit përkatës.

Kështu për shembull në Liban, njerëz janë të shqetësuar për koston e një Play Station (PS3).

Në Kuvajt, shqetësimi është Lamborghini, ndërsa në Armeni qilimat e shalqinjtë në Japoni.

Në Afrikë, përdoruesit e Google janë të shqetësues në lidhje me nevojat jetësore.

Në Mauritani janë të shqetësuar për blerjen e skllevërve, ndërsa në Sierra Leone janë më të shqetësuar për blerjen e diamanteve.

Kujtojmë se diamantet nxirren kryesisht në vendet afrikane.

Pyetjet më të shpeshta për Antarktidën kanë të bëjnë me koston e tokës, megjithëse toka nuk shitet atje.

You May Also Like

More From Author