Hoxhallarët – informantët e UDB-së!

Estimated read time 1 min read

Xhemal Ahmeti: historian, teolog, politolog, gazetar dhe publicist. Ka studiuar në Univerzitetin e Freiburg-ut (Fribourg) në Zvicër. Ahmeti ka qenë gazetar, redaktor dhe kryeredaktor i disa gazetave të përditshme shqiptare si dhe si redaktor i revistave të ndryshme zvicerane. Xhemal Ahmeti ka botuar vepra me ese, prozë dhe kritikë letrare. Në gjuhën gjermane ka botuar studime rreth Nacionalizmave në Ballkan dhe më gjërë si dhe studime tjera nga fusha e Historisë së Re (1945 – 2000).

Filozofia e tij eshte iluministe.

Militantë radikalë islamikë në të kaluarën kërcënuan me vdekje historianin dhe publicistin shqiptar me banim në Zvicër Xhemal Ahmetin. Fetva kërcënuese madje shpërndanë nga faqja zyrtare e shkollës publike “Sali Lisi” të Dobërdollit prej ku rrjedh edhe vetë Ahmeti. Mbështetej idea për ekzekutimin e tij, ose propozimet për peticion për ndalimin e hyrjes se tij në Maqedoni e të ngjashme.

You May Also Like

More From Author